Implantologie

Wilt u een mooi regelmatig vast gebit?

Mist u een tand of kies? Misschien door een ongeluk. Of heeft u een loszittende prothese en een slinkende kaaklijn? En u heeft daar last van. Dan kunnen een of twee implantaten een goede “vaste” oplossing voor u betekenen … U ziet er weer goed uit.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel van titanium die in uw kaak wordt geplaatst. Deze permanente vervanging van een gewone wortel wordt de basis voor een nieuwe kroon, een brug of een geheel kunstgebit.

Voor het plaatsen van een implantaat is voldoende kaakbot van goede kwaliteit een vereiste. Als u te weinig bot heeft, kan in de meeste gevallen uw bot aangevuld worden.

Implanteren is onze specialisatie

Tandarts Kamran Ehsaee in Malden heeft zich gespecialiseerd in de implantologie. Als uw gebit niet goed functioneert omdat tanden loszitten of ontbreken, of als u behoefte heeft aan een vastzittend kunstgebit, dan is een implantaat misschien een goede oplossing voor u. Een prothese op twee implantaten wordt ook wel “klikgebit” genoemd.

Voordelen van een implantaat

Het grote voordeel van een implantaat is dat de behandeling zich beperkt tot de plaats waar het probleem zich voordoet. Een implantaat vervangt de tand of kies zonder dat andere gebitselementen bij de behandeling betrokken zijn. En uw kaak slink niet met een implantaat (wat wel gebeurt met een kunstgebit).

Uw behandeling

De totale behandeling duurt in de onderkaak 3 maanden en in de bovenkaak 6 maanden. De kans van slagen van een implantaat is zeer groot. Titanium implantaten worden goed door het bot van uw bovenkaak of onderkaak geaccepteerd. Ze gaan één geheel vormen met uw kaak.

Heeft u nog vragen?

In onze praktijk gebruiken wij de uitstekende implantaten van Zimmer Dental.  Voor al uw vragen over implantaten kunt u terecht op www.implantaat.nl , met duidelijke videobeelden.

De kosten van een enkelvoudige tandvervanging zijn ongeveer 1800 euro incl. kroon en opbouw. De prijzen kunnen per indicatie 10-20% naar boven of beneden afwijken.  Een prothese op twee implantaten in de onderkaak (“klikgebit”) wordt soms vergoed door de verzekering. Wij kunnen u hierover adviseren.

Tandartspraktijk K. Ehsaee
024-3583273
Promenade 27
6581 BW Malden